TIPS - ALS MAN MODEL WORDEN


Wil je als man model worden?

Misschien heb je er weleens over nagedacht om model te worden. Ongetwijfeld komen er dan verschillende vragen bij je op.  Zo kan je je afvragen of je de juiste maten hebt om als mannelijk model aan de slag te gaan, wat is een betrouwbaar modellen- of castingbureau en wat zijn je kansen om succesvol te zijn als mannelijk model.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom heb ik hier wat tips voor je beschreven die je verder kunnen helpen wanneer je graag als mannelijk model aan de slag wilt gaan.

 

1. Bedenk in welke categorie je modellenwerk wilt gaan doen. Wil je als mannelijk model of catwalkmodel aan de slag. Of wil je juist een mannelijk castingmodel of fitnessmodel zijn? Wanneer je goed hebt nagedacht wat voor een soort model je graag zou willen zijn/worden is het makkelijker zoeken naar het juiste bureau om je verder te helpen.

 

2. De gewenste maten voor een mannelijk model voor de catwalk liggen tussen de 1.84 en 1.92 cm. Deze richtlijn wordt aangehouden omdat je anders niet in de kleding past. Mannelijke modellen moeten ongeveer maat 48-50 hebben. Heb je een grotere maat, geen zorgen. Er zijn bijvoorbeeld ook plus-size/inbetween modellenbureaus waar je je zou kunnen aanmelden.

 

3. Beschik over een gezonde dosis zelfvertrouwen. Doorzettingsvermogen is de sleutel tot succes. Dat is met veel dingen zo in het leven. Stel jezelf een aantal doelen wat je zou kunnen doen om mannelijk model te worden. Maak een checklist met kleine stappen die je steeds kunt afvinken om zo dichterbij je doel te komen. Het kan zijn dat je bij een modellenbureau of casting zal worden afgewezen. Dit hoeft niet aan jou te liggen, misschien pas je net niet in het plaatje van het modellenbureau of zoeken ze een ander type voor die bepaalde casting. Ga gewoon door!! Een tip die ik je nog kan geven is bekijk het bestand met modellen van het modellenbureau online op hun website voordat je jouw foto's naar een bureau stuurt en vraag je af of je jezelf hier tussen vindt passen.

 

4. Tegenwoordig zijn er veel verschillende looks voor een mannelijk model en is er veel diversiteit met een mix aan culturen. Ik ben blij te zien dat de modellenwereld hierin aan het veranderen is. Bedenk goed voor jezelf hoe jij je kunt onderscheiden met je looks en je karakter, wees jezelf en omarm wie je bent! Wanneer je goed in je vel zit, straal je dit ook uit. Verder is het belangrijk wanneer je geboekt wordt voor een goede klus je prettig bent om mee samen te werken. De kans is dan ook groter dat een opdrachtgever je de volgende keer weer boekt.

 

5. De leeftijden verschillen per modellenbureau, dus je kunt het beste hiervoor nog even checken op de website van het modellenbureau waar je jezelf graag zou willen inschrijven wat hiervoor de richtlijnen zijn. De leeftijd van modellen voor op de catwalk is over het algemeen van 16 t/m 35 jaar. Castingbureaus zijn voor alle leeftijden. En je hebt tegenwoordig ook modellenbureaus die zich bijvoorbeeld specialiseren in modellen die wat ouder zijn bijvoorbeeld vanaf 35 jaar en ouder.

 

6. Voor de mannen kunnen de maten los van de lengte eisen variëren. Echter is er bij veel modellenbureaus bijvoorbeeld wel een maximum van de borstomvang van 100 cm.

 

7. Bij veel modellenbureaus vragen ze om polaroids. Dit zijn snapshots die je bijvoorbeeld met je telefoon kunt maken. Deze foto's zijn voor het modellenbureau om een indruk te krijgen hoe je eruit ziet. Vaak zijn dit:

- een portret van de voorkant

- een portret van de linkerkant

- een portret van de rechterkant

- een totaal body shot 

(Je kan voor je polaroids een zwart of wit t-shirt of hemd dragen en bij een totaal body shot een foto zonder shirt met een jeans)

Vaak staan op de website van het modellenbureau voorbeelden hoe je de foto's het beste kunt aanleveren.

 


10 tips om model te worden! 

#1 Ontdek waar je kracht ligt

 

#2 Krijg zelfvertrouwen voor de camera

 

#3 Leer jouw lichaam kennen door voor de spiegel te oefenen

 

#4 Investeer in je carriere

 

#5 Creëer een sterk portfolio

 

#6 Zorg dat je zichtbaar bent (op social media en bij de bureaus)

 

#7 Netwerken

 

#8 Teken bij een goed bureau (eventueel ook een bureau in het buitenland)

 

#9 Zorg dat je er altijd verzorgd uitziet tijdens een fotoshoot

 

#10 Blijf doorzetten tot je je doel hebt bereikt

 

 

 


Contact

Stefan van Ruijven Fotografie

Info@stefanvanruijven.nl

Tel: 06-46187549 

Leiden, Nederland

Kvk 61182281